Media

Rockanje in de Top 10 van de Unox Nieuwjaarsduik Nederland 2014!!
en een mooie 5e plaats in Zuid-Holland.
Deelnemers, sponsoren en vrijwilligers bedankt!!!
We gaan voor de Top 3 van Nederland in 2015.

Op 1 januari waren wij Unox, zelf aanwezig in Scheveningen en dat was een fantastische ervaring met al die enthousiaste duikfans. Maar daarnaast zijn er natuurlijk op meer dan 125 locaties in heel Nederland, en 24 in het buitenland, tienduizenden mensen te water gegaan. Van kleine verenigingen tot hele dorpen die een duik hebben genomen, en in koude sloten tot aan grote meren. De oranje mutsen waren overal goed vertegenwoordigd. En dat is natuurlijk ook het mooie van de Unox Nieuwjaarsduik: een oer-Hollands evenement voor iedereen!


 We hebben alle duiklocaties in Nederland per provincie op een rijtje gezet zodat je kunt zien waar er allemaal een Nieuwjaarsduik plaatsgevonden heeft. Ook hebben we een top 10 van de duiklocaties met de meeste deelnemers gemaakt, dus kijk snel of jouw duik ertussen staat! Natuurlijk aan iedereen de uitdaging om volgend jaar in dit rijtje te komen staan… We hopen dan ook dat we jullie allemaal weer terugzien als duikorganisatie en dat we samen weer een spetterende start van het nieuwe jaar kunnen maken.

Klik hier voor het overzicht van alle duiklocaties.Maandag 30 december: Ook bij TV Rijnmond bij het weerpraatje van Ed Aldus de Nieuwjaarsduik Rockanje!Persbericht 27 december:
Persberichten 22 december 2013:


Persbericht in de regionale weekbladen 18 december 2013:

Het verhaal van de Rockanjese Duik.

In mijn herinnering moet het tientallen jaren geleden geweest zijn, dat een bejaarde dame (weet iemand nog wie zij is/was ?)
geheel alleen op 1 januari van ieder jaar een duik in de zee nam, weer 
of geen weer. Wat ik wel zeker weet, is het feit, dat in 2007 Cor Sommeling met één van zijn zonen op Nieuwjaarsdag de zee inging en dat daarvan een minuscuul fotootje in een streekblad stond. Dat was voor mij de aanleiding om Cor op te zoeken en voor te stellen er een traditie van te gaan maken. Zoals we nu allemaal weten is het succes boven verwachting en het laat zich aanzien, dat de groei er zeker nog niet uit is.
Toen wij het in 2008 voor de eerste keer in de media brachten, had dat tot gevolg een duik van 23 dapperen in de koude Noordzee en de gedachte was destijds, dat we wellicht ooit zo'n 50 deelnemers zouden krijgen. Echter in 2009 al 115 deelnemers en de groei zat er voorgoed in ! De laatste 2 jaren stabiliseerde het aantal voorlopig op ca. 360, maar de verwachting is, dat het aantal duikers zal toenemen nu we een stichting opgericht hebben en het evenement veel professioneler aangepakt kan worden.
Het werd het duo Sommeling-Heijndijk in 2013 pijnlijk duidelijk, hoe kwetsbaar een organisatie, steunend op 2 man, in feite is, toen één van beiden ziek werd en het feest afgezegd werd. En dat werd wel meteen de uiteindelijke geboorte van de stichting, want dank zij alert inspringen in de ontstane situatie door een aantal mensen kon de Duik alsnog doorgang vinden en werd in een later
stadium een werkgroep van 8 man in het leven geroepen, die tenslotte de stichting “Nieuwjaarsduik Rockanje” oprichtten.
Met deze veel grotere groep enthousiaste mensen – en niet te vergeten de andere meewerkende vrijwilligers –
is de Rockanjese Duik een goede toekomst verzekerd. 

Maarten Heijndijk.